Tot ce trebuie să știți despre cataplexie

cataplexie este o pierdere bruscă și scurtă a tonului muscular voluntar declanșat de emoții puternice, cum ar fi râsul.

Starea este cel mai frecvent asociată cu narcolepsia, o tulburare de somn despre care se crede că afectează între 135.000 și 200.000 de persoane din Statele Unite.

Cataplexia apare în timpul orelor de veghe. În timpul unui atac ușor, poate exista o slăbiciune abia vizibilă într -un mușchi, cum ar fi înecarea pleoapelor. Un episod mai sever poate implica o prăbușire totală a corpului.

Deși este o afecțiune diferită, cataplexia este uneori diagnosticată greșit ca o tulburare de convulsie.

Nu există leac pentru cataplexie, dar poate fi gestionat cu medicamente și modificarea potențialelor declanșatoare.

Fapte rapide pe cataplexie

Iată câteva puncte cheie despre cataplexie. Mai multe detalii sunt în articolul principal.

 • În timpul unui episod de cataplexie, un individ este treaz, dar temporar paralizat.
 • Cataplexia este agravată de oboseală și emoție puternică și afectează bărbații și femelele în egală măsură.
 • Cataplexia este legată de narcolepsie și poate apărea după oprirea brusc a unui medicament antidepresiv.
 • Oxibatul de sodiu este aprobat de U. S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor (FDA) pentru tratament din cataplexie

Ce este cataplexia?

Cataplexia este o pierdere bruscă a controlului muscular, de obicei pe ambele părți ale corpului, declanșate de emoții puternice, adesea plăcute.

Râsul este cel mai tipic declanșator, dar alți declanșatori pot include fericirea, emoția, supărarea, surpriza, frica sau un eveniment stresant.

Cataplexia este cel mai adesea asociată cu narcolepsia, dar poate apărea cu alte tulburări rare, cum ar fi boala de tip C Niemann-Pick, sindromul Prader-Willi și boala Wilson.

Ocazional, cataplexia poate fi observată în alte afecțiuni medicale, inclusiv accident vascular cerebral, scleroză multiplă, leziuni la cap și encefalită.

Durata unui atac de cataplexie este scurtă, care durează în general oriunde de la câteva secunde la câteva minute – de obicei mai puțin de 2 minute – urmată de o revenire rapidă a tonusului și funcției musculare normale.

cauzează

Ipoteza de dezasociere a somnului REM sugerează că cataplexia este paralizia musculară care apare în mod normal în timpul somnului REM care intră în orele de trezire.

Cauza de bază exactă a subiacenței exacte a cauzei subiacentei exacte a calea de bază a exactă a cauzei de bază a lui Această intruziune nu este cunoscută, dar se consideră că o pierdere de neuroni care produc hipocretină (cunoscută și sub numele de orexină) este un factor care contribuie major. Hipocretina este un neurotransmițător implicat în promovarea trezirii în cadrul ciclului de somn/trezire,

s-a constatat că persoanele cu cataplexie au un anumit antigen de leucocite umane, variații în receptorii celulelor T sau răspunsurile disfuncționale ale sistemului imunitar imunitar la anumite expuneri la antigen. Se crede că narcolepsia poate fi o tulburare autoimună, dar este nevoie de mai multe cercetări. Un studiu publicat în Journal of Clinical Investigation din 2010 a relevat faptul că pierderea hipocretinei este cauzată de un răspuns autoimun care vizează autoantigenii Tribbles Omolog 2 (Trib 2). Acest răspuns autoimun determină formarea anticorpilor Trib 2, care vizează și ucid neuronii din creier care produc hipocretină.

Frecvența episoadelor cataplectice variază de la mai puțin de un an pe an la câteva pe zi. În medie, o persoană cu cataplexie va experimenta unul sau mai multe episoade în fiecare săptămână.

Simptome

Simptomele cataplexiei asociate cu narcolepsia încep adesea în copilărie și vârsta adultă, între 7 și 25 de ani, dar poate începe în orice moment.

atacurile cataplectice pot varia foarte mult. Pot fi ușoare și abia vizibile sau severe, cu prăbușirea completă a corpului.

Simptomele unui episod cataplectic pot include:

 • Twitching facial, pâlpâire sau grimacare
 • Mișcări neobișnuite ale limbii
 • maxilar Tremor
 • aruncând capul sau maxilarul
 • tremurul genunchiului sau flambajul
 • pleoapă înecată
 • Dificultate de vorbire

O persoană se poate prăbuși și nu poate să se miște.

Episodul durează de obicei câteva minute sau mai puțin și apoi trece fără intervenție. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că persoana nu se va răni dacă se prăbușește până la o cădere.

Un individ care se confruntă cu cataplexie rămâne conștient, este capabil să respire și poate mișca ochii.

diagnostic

Testele pot ajuta la diagnosticarea narcolepsiei cu cataplexie, dar un diagnostic se bazează și pe descrierea pacientului a evenimentelor și istoric (Eds) cu o senzație de somn persistentă de somnolență în timpul orelor de veghe. EDS este în mod obișnuit primul simptom al narcolepsiei. Cu toate acestea, dacă cataplexia apare cu EDS, narcolepsia este probabil să fie prezentă.

Persoanele care au EDS sau simptome de cataplexie ar trebui să vadă furnizorul lor medical.

Un studiu de somn (un polisomnogram) Cel mai probabil va fi comandat de către furnizor, urmat de un test multiplu de latență de somn (MSLT), o serie de cinci NAP -uri programate să fie preluate pe parcursul unei zile.

Efectuarea MSLT a doua zi după polisomnografia permite medicilor să afle dacă somnul obținut sau nu în noaptea precedentă are vreun efect în timpul zilei de zi.

Tratament și prevenire

Nu există leac pentru cataplexie, iar tratamentul este gestionarea simptomelor cu bune practici de igienă a somnului și utilizarea medicamentelor, după cum este necesar.

În plus , trebuie puse în aplicare măsuri de siguranță pentru a evita vătămările grave care pot rezulta din căderi.

Practici bune de igienă de somn includ:

 • Menținerea unui program constant de somn, inclusiv să te ridici și să te culci în același timp în fiecare zi, chiar și în weekend sau în timpul vacanțelor
 • Stând cel puțin 7 până la 8 ore de somn sau cantitatea care, în mod normal, te face să te simți reîmprospătat
 • Făcând dormitorul să se liniștească și să se relaxeze și să -l păstrezi la o temperatură confortabilă și rece
 • Limitarea expunerii la lumină seara
 • Exercitarea în mod regulat și menținerea unei diete sănătoase
 • Evitarea unei mese mari înainte de culcare și optarea pentru o gustare ușoară și sănătoasă, dacă este necesar
 • Evitarea cofeinei în după -amiaza târzie sau seara
 • Evitarea alcoolului
 • Programarea uneia sau mai multor scurte în timpul zilei.

Oxibatul de sodiu în doze între 6 și 9 grame (G) Nightly este medicamentul aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Droguri (FDA) pentru tratamentul cataplexiei. Oxibatul de sodiu este eficient în reducerea atât a frecvenței, cât și a intensității atacurilor.

efectele adverse posibile sunt amețeli, dureri de cap și greață. Acest medicament nu trebuie utilizat în combinație cu alcoolul sau cu orice alt sistem nervos central (SNC) depresiv din cauza riscului de depresie respiratorie și a altor efecte depresive semnificative ale SNC.

Alte medicamente care pot ajuta la controlul simptomelor sunt antidepresive. Acestea includ venlafaxina, un antidepresiv de recaptare a serotoninei-noradrenalinei (SNRI) și antidepresive triciclice, cum ar fi clomipramina, imipramina și desipramina.

Cu toate acestea, dovezi care susțin utilizarea antidepresivelor pentru catapelexie sunt variate. În plus, retragerea bruscă a venlafaxinei poate provoca cataplexie în recul.

În ceea ce privește siguranța, chiar dacă un individ simte debutul unui episod, vătămarea este foarte posibilă cu cataplexie.

pentru a ajuta la evitarea rănilor să apară cu cataplexie:

 • Evaluați și fiți conștienți de pericolele potențiale, cum ar fi sticla, marginile ascuțite și înălțimile.
 • Practicați tehnicile de relaxare și gestionarea stresului.
 • Evitați privarea de somn.
 • Evitați situațiile care ar putea evoca emoții puternice sau să se pregătească înainte de timp, așezându -vă sau având un însoțitor în apropiere.
 • Nu conduceți o mașină și nici nu operați utilaje grele până nu sunt curățate de un furnizor medical.
 • Înrolați ajutorul altora și prietenilor semnificativi și educați -i cu privire la seriozitatea tulburării.

Cataplexia este o pierdere tranzitorie, bruscă a controlului muscular voluntar, provocat de un puternic declanșator emoțional, cum ar fi râsul sau emoția. Cataplexia este aproape întotdeauna asociată cu narcolepsia.

Nu există leac alkotox capsule pret, dar educația, practicile de igienă a somnului și medicamentele pe bază de rețetă pot ajuta persoanele cu această afecțiune să se bucure de o calitate mai bună a vieții.

 • Neurologie/Neuroștiință
 • Tulburări de somn/somn/insomnie