Ce este tulburarea de identitate disociativă?

tulburarea de identitate disociativă este atunci când un individ are două sau mai multe personalități sau identități distincte. A fost cunoscută anterior ca tulburare de personalitate multiplă.

O persoană cu tulburare de identitate disociativă (a făcut) are adesea o „personalitate principală”, care poate fi pasivă, dependentă și deprimată.

Personalitățile lor alternative sau „modificări” pot fi o vârstă și sex diferit și prezintă diferite stări de spirit și preferințe.

aceste personalități alternative se crede că se confruntă cu controlul. Atunci când o personalitate nu este sub control, aceasta se disociază sau se detașează și poate să nu cunoască ceea ce se întâmplă.

Impactul pe care simptomele l -a avut asupra calității vieții unei persoane poate varia în funcție de numărul de altere pe care le au, situația lor socială și dacă au alte afecțiuni de sănătate.

Simptomele DID la adulți includ:

 • Un sentiment de „pierdere a timpului”
 • Confuzie
 • Expoziția a două sau mai multe personalități (altere)
 • Sentimente de detașare (disociere)
 • Goluri de memorie
 • În afara caracterului Comportament

Comportamentul în afara caracterului este rezultatul identităților alternative care sunt sub control.

Copiii care au experimentat neglijare emoțională, abuz sexual și violență sunt la un Riscul crescut de dezvoltare a făcut.

Simptomele la copii includ:

 • Având vise și amintiri în suferință
 • Nu răspundeți sau „zonarea” (disociere)
 • Distres mental la memento -uri de traumă (declanșare)
 • Reacții fizice la traume sau amintiri, cum ar fi convulsiile
 • care arată schimbări neașteptate în preferințele alimentelor și activității

DID se crede că se dezvoltă în copilărie, iar simptomele pot deveni mai severe în timp .

cauze și factori de risc

disocierea sau detașarea este un mecanism comun de coping pentru stresul și trauma extremă, în special în copilărie. A fost una dintre mai multe tulburări disociative.

oameni de orice vârstă, etnie, sex și mediul social se pot dezvolta, dar cel mai semnificativ factor de risc este abuzul fizic, emoțional sau sexual în timpul copilăriei.

disocierea sau detașarea de realitate poate fi o modalitate de a proteja personalitatea principală de o experiență mentală sau fizică dureroasă.

În acest fel, o personalitate diferită experimentează în schimb trauma, lăsând în schimb, lăsând The persoană cu puțină sau deloc memorie a evenimentului.

condiții asociate

tulburare de stres posttraumatic (PTSD) și alte câteva condiții de sănătate mintală sunt legate de DID.

Alte tulburări disociative includ:

 • Amnezie disociativă
 • Depersonalizare
 • Tulburare de stres acută
 • Anxietate, stres și depresie

Atât adulții, cât și copiii sunt diagnosticați folosind criterii din manualul de diagnostic și statistic al tulburărilor mintale, ediția a 5-a (DSM-5).

Un medic va întreba, de asemenea persoană sau îngrijitorul unui copil despre simptomele pe care le întâmpină și, de obicei, le va referi la un specialist în sănătate mintală.

pentru a fi diagnosticat cu DOA, o persoană trebuie:

 • Afișare Două sau mai multe personalități (modifică) care perturbă identitatea, comportamentul, conștientizarea, memoria, percepția, cogniția sau simțurile persoanei.
 • au lacune în memoria informațiilor personale și a evenimentelor de zi cu zi, precum și a trecutului traumatic trecut Evenimente.
 • au simptome care provoacă suferințe semnificative în mediile https://produsrecenzie.top/reduslim/ muncitoare și sociale.
 • Experimentează tulburări care nu pot fi considerate parte a oricărei practici culturale sau religioase acceptate. De exemplu, la copii atunci când prietenii imaginare sau jocul se prefac nu pot explica simptomele.
 • au amnezie sau prezintă un comportament haotic care nu este cauzat de consumul de alcool sau droguri.

Unele dintre testele utilizate pentru diagnostic includ programul de interviu pentru tulburări disociative și metoda Rorschach Inkblot.

Odată ce o persoană primește un diagnostic corect, tratamentul este o parte integrantă a învățării să trăiască cu DID.

Tratamentul

a fost tratat de obicei cu psihoterapie (terapie de vorbire) și se concentrează pe:

 • Educarea unei persoane despre starea ei
 • Creșterea gradului de conștientizare și toleranța emoției
 • Lucrul la controlul impulsurilor unei persoane
 • Prevenirea disocierii ulterioare
 • Gestionarea relațiilor curente, a stresorii și a funcționării zilnice

Un studiu a constatat o îmbunătățire semnificativă în timp la persoanele cu DID care au primit tratament.

Scopul tratamentului este să nu reducă toate personalitățile la unul sau să elimine E Personalități XTRA.

În schimb, obiectivul este de a ajuta toate personalitățile să trăiască și să lucreze împreună armonios și să ajute o persoană să identifice ceea ce declanșează personalitățile să se schimbe, astfel încât să se poată simți pregătiți.

Trăind cu DID

Oamenii care trăiesc s -au referit adesea la ei înșiși ca având alteri sau multipli. A făcut un impact semnificativ asupra sănătății mintale, relațiilor și capacității unei persoane de a lucra.

A trăi cu DID poate fi frustrant, înfricoșător și izolat. Mulți oameni nu sunt diagnosticați până nu sunt adulți, ceea ce înseamnă că ar putea experimenta ani de simptome înspăimântătoare fără să știe de ce.

Personalitățile alternative ale unei persoane nu pot coopera întotdeauna între ele. Atunci când o altă personalitate preia controlul, o persoană se poate „trezi” într -un loc necunoscut, fără nicio amintire a modului în care au ajuns acolo.

Cu toate acestea, personalitățile pot funcționa bine împreună și să ajute o persoană să facă față situațiilor de zi cu zi .

Alți oameni pot să nu observe schimbările dintre personalități, întrucât unele persoane cu DID nu afișează schimbări exterioare vizibile.

Unele persoane cu DID pot suferi și de stigme sociale. Mulți oameni sunt familiarizați doar din ceea ce au citit în ficțiune sau văzuți în filme. Persoanele cu nu au în mod inerent o personalitate alternativă violentă – de fapt, aceasta este rară.

Urmăriți acest videoclip educațional TED pentru a afla despre modul în care un individ cu a dezvoltat condiția și a gestionat -o:

Outlook

a durat adesea mult timp pentru a fi diagnosticat și poate fi însoțit de alte afecțiuni de sănătate mintală.

Stigma socială din jurul a fost duce la anxietate, vinovăție, rușine , și depresie.

persoanele cu un risc crescut de auto-vătămare și sinucidere. Diagnosticul corect și tratamentul prompt sunt esențiale și pot economisi viață.

Cu tratamentul, persoanele cu DID pot avea îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții lor și o reducere a altor probleme de sănătate mintală.

 • Sănătate mintală
 • Psihologie/Psihiatrie

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociațiile. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială